Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Berita / Ahok Nilai Perlu Cagub dan Cawagub yang Maju di Pilkada, Wajib untuk Buktikan Asal Usul Hartanya

Ahok Nilai Perlu Cagub dan Cawagub yang Maju di Pilkada, Wajib untuk Buktikan Asal Usul Hartanya

ahok-basuki-tjahaja-purnama

Gubernur DKI Jakarta Basuki Tjahaja Purnama atau biasa disapa Ahok menilai perlunya bakal calon gubernur yang maju pada pilkada diwajibkan untuk membuktikan bahwa harta mereka berasal dari sumber yang sah secara hukum.

“Gampang banget kok, semua yang jadi calon harus bisa buktikan hartanya dari mana. Pernah kerja apa dulu, hartanya dari siapa, biaya hidupmu berapa,” kata Ahok di Balai Kota DKI Jakarta, Selasa (6/9).

Lebih lanjut Ahok menuturkan, kalau calon itu mempunyai banyak harta kekayaan yang tidak jelas sumbernya, maka calon itu bisa langsung dilarang untuk ikut pilkada.

Sebab, menurutnya, calon yang tidak jelas asal usul hartanya tersebut rawan melakukan tindak pidana korupsi apabila terpilih sebagai kepala daerah.

Kepala daerah yang korup, sambung Ahok, justru akan senang jika harus cuti. Dengan demikian, kepala daerah itu bisa meninggalkan pekerjaannya, tetapi tetap menerima gaji.

“Makanya justru harusnya kalau mau bikin rata pertandingan, semua harus bisa buktikan hartanya dari mana. Itu baru rata,” terangnya.

 

 

Below Article Banner Area

Baca Juga

dukung-ahok-istri-haji-lulung-minta-cerai

Kalo Dukung Ahok, Istri Haji Lulung Minta Cerai

‘Pah kalau dukung Ahok kita bercerai saja deh” Kata Haji Lulung menirukan ucapan istrinya. Rupanya ...

One comment

 1. KELEBIHAN HOPE LOAN FIRM

                           (Merithope6@gmail.com)

  Hello saya sedang Puan, Merit. pemberi pinjaman pinjaman sah dan boleh dipercayai kepada pemberi pinjaman, er menawarkan pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman hotel, tawaran komersial, yang mesti mengemas kini semua keadaan kewangan dalam dunia / syarikat untuk membantu mereka yang berdaftar wang lendears pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, pinjaman pembinaan , kadar faedah yang rendah sebanyak 2% yang lain-lain modal, pinjaman perniagaan dan pinjaman kredit buruk kerja, memulakan. Kami membiayai projek di tangan dan firma / rakan kongsi anda dan saya ingin menawarkan pinjaman peribadi kepada pelanggan mereka dari USD $ 12,000 kepada $ 8000000, euro dan pound sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
  pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil-bil. kalau awak
  memerlukan pinjaman yang anda perlu lakukan adalah untuk anda untuk menghubungi saya secara langsung
  In: (merithope6@gmail.com)
  Tuhan merahmati kamu.
  Yang ikhlas,
  Puan: merit Hope
  E-mel: (merithope6@gmail.com)

  Nota: Semua jawapan hendaklah dihantar kepada: (merithope6@gmail.com). hubungi kami melalui e-mel untuk maklumat lanjut