Home / Berita / Serba - serbi / Bila TEGAL AIR Mengudara, Mungkin Seperti Ini Instruksi Pramugarinya

Bila TEGAL AIR Mengudara, Mungkin Seperti Ini Instruksi Pramugarinya

pesawat

Baru saja di launching pesawat baru “TEGAL AIR” dgn bahasa yg sangat nasionalis fanatik kedaerahan.

Saat Pramugari , ngasih instruksi ke penumpang pesawat, beginilah jadinya :

“Dulur-dulur penumpang, delet maning pesawat kiye pan mabur…
Sedurunge, nyong karo pramugari liyane pan nuduhna cara-cara ngadepi keadaan darurat…

Klambi plembungan ana nang slesepan ngisor jengkok, dinggo dong kapal mabur mandeg nang nduwur laut…
Carane jukut klambi seka slesepan terus dinggo, tarik taline ben klambine mlembung.,,,.endah ora pada klelep nang laut ..

Pipa karet didamu ben lampune kedap kedip dadi bisa dideleng seka kadohan…

Klambi kuwe aja dicolong atawa digawa balik, ning konangan bisa ditempilingi rika…

Montor mabur kiye ana enem lawange, loro nang ngarep, loro nang sewiwi, terus loro maning nang mburi…

Angger pesawat kurang hawa nggo ambekan, mengko metu dewek masker oksigen seka loteng..

Yen masker mecotot, gagian dinggo, ambekan kaya biasane bae, aja ngos-ngosan, marakna liyane pada wedi…

Semono pengumuman seka nyong, anger pan maca majalah apa koran, kuwe ana nang slesepan jengkok ngarepe rika kabeh…

Ning arep mutah, nganggo plastik nang ngisor jok,, aja mutah koprat kapret ,, inyonge sing repot ngresiki

Wis lah, cangkeme kesel, moga-moga slamet waras bisa mudun maning.
Kaya kuwe bae ya?. suwun…”.

Oh iya, ngapura apa ana sing nggawa ndog asin apa tahu tegal tulung njaluk lah aku ngelih nemen awit mau manjing urung mangan.

Sampeyan wong TEGAL?? Atau tanggane? Atau kancane??
Tolong forward ya demi keselamatan penerbangan…

 

Baca Juga

Sebuah Contoh Akan Pentingnya Sebuah Etika

Dua belas tahun lalu, seorang wanita pergi kuliah di Prancis. Dia harus sambil kerja dan ...